Alkalmazásvezérelt megoldások

Napjainkban a nagyvállalati adatközpontok jelentős átalakulás előtt állnak. Az IT-nak, mint szervezetnek egyre inkább át kell alakulnia belső költséghelyből a külvilág számára is nagyon jól látható termelő erővé. Ennek alapfeltétele, hogy a korábbi, hardverközpontú megoldások helyét átvegyék az alkalmazásvezérelt megoldások. Ezen átalakuló folyamatok megvalósítási eszközei a virtualizáció, az automatizálás, és a paraméterezhető komponensek.

SDN és NSX

Napjaink gyorsuló világában a sikerhez vezető út egyik legfontosabb mérföldköve a gyors informatikai támogatás. Ezen az úton a hálózati elemek virtualizálását az általunk támogatott VMware megoldás, az NSX teszi lehetővé.
És hogy mit nyerhetünk ezzel? Üzleti flexibilitást, gyorsabb választ a saját és ügyfeleink igényeire, valamint jobb TCO-t.

Software-defined storage

Amikor a rendszer teljesítmény-igénye miatt nincs szükség dedikált, központi tárolóra, akkor Software-defined storage megoldásról beszélünk. Ilyenkor lehetőségünk van a tárolórendszert, mint appliance rendszert üzembe helyezni, melyet jellemzően hálózaton keresztül lehet igénybe venni (gyártótól függően jellemzően iSCSI, NFS, CIFS protokollokon). Az SDS környezetekben kritikus a rendelkezésre állás, ezért valamilyen formában adat-duplikációra van szükség (pl. network RAID, replikáció). A megoldásra példa a HPE StoreVirtual termékcsaládja.

SAN modernizáció

Az alkalmazásközpontú környezetek korában SAN modernizációról alapvetően az egyszerűsítés és a konvergencia megközelítésekben beszélhetünk.Egyszerűsítésre első sorban nagyon kicsi, néhány szervert és egy storage-t érintő környezetbenvan lehetőség. Itt elsődleges cél, hogy a klasszikus SAN adminisztrációs feladatokat (pl. zónázás végrehajtása és annak karbantartása) minél egyszerűbben és automatizáltabban, speciális szaktudás nélkül is az üzemeltető kezébe adhassuk. Erre kiváló eszköz a Hewlett Packard Enterprise (HPE) Smart SAN szoftvere, amelynek a segítségével támogatott eszközökön ezek a feladatok megoldhatók.
Nagyobb környezetekben SAN modernizáció alatt a konvergenciát értjük. Az ilyen jellegű környezetekben megfontolandó lehet az FC kapcsolatok migrációja FCoE–re, így a hálózati és SAN forgalom ugyanazon infrastruktúrán, együttélésben üzemelhet, jelentősen csökkentve az üzemeltetendő eszközök mennyiségét, így a hosszú távú költségeket is.

Composable infrastructure

Ennél a megoldásnál a klasszikus infrastruktúra (computing, storage, networking erőforrások) könnyedén, egy központi felületről konfigurálható, és a komponensek az operációs rendszer telepítéséig mindvégig profilozhatók. Ilyen módon az egyes beállítások katalógusból alkalmazhatók, ezzel nagymértékben gyorsítva az ismétlődő feladatok végrehajtását, miközben a hibalehetőségek száma meredeken csökken. A környezet teljes körűen automatizálható.
Az első ilyen, piacon elérhető hardver megoldás a Hewlett Packard Enterprise Synergy platformja.

Alkalmazásközpontú megoldások

Napjaink privát adatközpontjainak egyszerre több, olykor egymás ellen mutató problémákkal kell számolnia. A bevezetendő rendszerek egyre összetettebbek, ami hosszadalmas tesztelési időszakot követel, ugyanakkor a bevezetés rendelkezésére bocsátható idő egyre rövidebb, mivel csak a gyorsan implementált ötletek maradnak versenyképesek. Ezt az ellentmondást tovább élezi az informatikai infrastruktúrára szánható erőforrások (mind emberi, mind anyagi) csökkentésének igénye.
Ezekre a problémákra adnak megoldást az alkalmazásközpontú, vagy alkalmazás-vezérelt megoldások. Szakembereink az ügyféligények felmérésétől kezdve, a méretezésen át az implementáció, oktatás valamint az átadás-átvételi folyamat valamennyi fázisában segítséget nyújtanak.

Automatizáció és monitoring (OTDC)

A komplex infrastruktúrát üzemeltető vállalatok számára napi szintű feladatot jelent a meglévő rendszerek karbantartása, finomhangolása új kiszolgálókkal való bővítése, illetve a meglévő rendszerekről naprakész információ megjelenítése. Termékünk e feladatok standardizálásához, az üzemeltetési hatékonyság növeléséhez nyújt korszerű eszközrendszert. Bővebben