Adatközpontból a felhőbe

Az on-premise (földi) adatközpontok logikus fejlődési iránya a cloud (felhő) megoldások felé mutat. Ennek elsődleges oka, hogy a felhőben lehetőségünk van arra, hogy magasabb szintű, kész építőelemekből építhessük fel a szolgáltatásként megjelenő alkalmazást. Ezáltal a fejlesztés jelentősen gyorsítható, az életciklus és konfigurációs változások követése egyszerűsíthető, automatizálható.

Software-defined data center

Amikor az infrastruktúrát olyan módon tervezzük, hogy mindent a központi menedzselhetőségnek rendelünk alá, akkor Software-defined data centerről beszélünk. Az ilyen megoldások jellemzője a központi vezérlő szoftver, amely katalógust biztosít az igényelhető erőforrásokhoz. A teljes környezet konfigurálása és üzemeltetése ezen a központi felületen keresztül történik, delegálható adminisztrátori és felhasználói jogosultságokkal egyaránt.
Jellemző megoldás a VMware vRealize Suite Cloud Management Platform, vagy a HPE Cloud Service Automation platformja.

Network Function Virtualization

Gondolta volna, hogy egyszer a hálózati elemek is átkerülhetnek a felhőbe? A router-ek, a tűzfalak már támogatják a virtualizációt, de itt még koránt sem áll meg a fejlődés. Az általunk támogatott megoldásokban egyszerűen tudunk virtualizálni egy eddig célhardveren futó hálózati elemet. Ezt akár VM-enként is eléretővé tudjuk tenni! Nincs többé sávszélesség korlát, forgalom aggregálás. Ott és azt használunk a fizikai rétegtől az alkalmazásig, amire a leginkább szükségünk van.