S.M.A.R.T
Fejlett Menedzselt Biztonsági Szolgáltatások

Ügyfeleink informatikai rendszerei, adatvagyona, sokak számára csábító érték, melynek megszerzésétől anyagi hasznot, versenyelőnyt remélnek. Ezek a támadók olyan fejlett technikákat használnak, melyeket elhárítani szinte lehetetlen, és amennyiben már bejutottak hálózatunkba, sokszor hónapokig, vagy akár évekig észrevétlenül tevékenykednek. Ha támadásunkat romboló szándékkal teszik úgy hatásuk pedig néha a megtámadott cég túlélését is ellehetetleníti.

Minden modern kiberbiztonsági védelmi rendszer központi eleme a Biztonsági Elemző Rendszer, mely sokaknak még logelemző, vagy SIEM rendszert jelent, míg másoknak már egy komplexebb SOC szervezetet és technológiai környezetet.

Kihívások
Bonyolult koncepció - Szakértők hiánya több területen - Összetett technológiai környezet – Legmodernebb technológiák használata - Elhúzódó rendszer indulás – Szakértők megtartása, képzése – Nehezen tervezhető költségek – Szolgáltatás folyamatos fejlesztése

Miért az EURO ONE
15 éves gyakorlat – Nemzetközi gyakorlat – Igazolt nemzetközi módszertanok (NIST, RSA, ..) – Best of Breed technológiák használata - Széles körű piaci szektor gyakorlat (Pénzügy, Telco, Államigazgatás, Ipar) – Egyedülálló kiegészítő szolgáltatások

Egy ilyen rendszer felépítése, a működtető folyamatok kialakítása és az elemzői csapat felállítása komoly kihívást jelent a legtöbb CISO számára.
A rendszer több eltérő technológia összehangolását igényli, míg a folyamatok kialakítása a szervezett érettségétől függ. Mindemellett az a működtetés dedikált szakembereket igényel, a szükséges szakértők pedig házon belül jellemzően nem állnak rendelkezésre a szolgáltatás kialakításának elindításakor. Az új kiberbiztonsági pozíciókra nem könnyű szakembert találni, továbbá az elemzők megtartása a kiemelten magas fizetés mellett nagymértékben függ feladataik változatosságától, szabadságuktól és folyamatos képzésüktől.

Amennyiben a CISO úgy értékeli, hogy a kihívások meghaladják a szervezet kapacitásait, a megoldás a technológia és feladatok egy részének, vagy akár a teljes SOC kiszervezése szakértő szolgáltatóhoz. Menedzselt SIEM/SOC szolgáltatásunk ebben kíván segíteni ügyfeleinknek.